Här landar Trump i Vietnam inför stormötet med Kim

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen svensk tid landade Donald Trump i Hanoi inför stormötet Nordkorea-ledaren Kim Jong Un. Ledarna ska träffas under onsdagen.

Donald Trump gav under onsdagen inga nya besked inför mötet. Han steg av planet och åkte direkt till hotellet. Väl på hotellet twittrade han ett blygsamt tack till välkomnandet i Vietnam.

Nordkoreas ledare Kim Jong Un anlände med tåg några timmar tidigare. Han tillbringade dagen i Hanoi med att bland annat besöka Nordkoreas ambassad.

Träffas på onsdag

Under onsdagen börjar det andra stormötet mellan de två ledarna. De väntas äta middag på onsdag för att sedan sitta i möten under torsdagen. Senast de möttes var i Singapore i juni förra året. Det mötet var historiskt sett till att en sittande amerikansk president träffade en nordkoreansk ledare. Men de har efteråt kritiserats för att inte ha åstadkommit några konkreta besked om nedrustning i Nordkorea. Det samtidigt som Donald Trump själv har hyllat mötet och påpekat att kärnvapentesterna i Nordkorea sedan dess har upphört.

Kim hoppas på lättade sanktioner

Vad mötet kan tänkas åstadkomma är oklart. Kim Jong Un hoppas att Trump ska ge löften om att lätta på sanktionerna mot landet. Donald Trump väntas sätta ytterligare press på att nedrustningen ska genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.