Filmklipp visar hur soldater öppnar eld mot demonstranter

Uppdaterad
Publicerad

Kort efter måndagens statskupp i Sudan kom uppgifter om att demonstranter dödats av militär under protesterna som uppstod. Bilder som publicerats i sociala medier uppges nu visa delar av händelseförloppet.

Den skakiga mobilfilmen som sprids över världen visar hur ett demonstrationståg rör sig mot flygplatsen i huvudstaden Khartoum. Att stänga flygplatsen var en av militärens första åtgärder när de tog makten i måndags.

När demonstranterna når en vägspärr som upprättats av militären hörs flera skottsalvor, varpå folkmassan flyr mellan husen.

Uppgifterna om hur många som dödats i samband med demonstationerna i Sudan går isär. Landets läkarförbund uppger för AP att minst fyra personer dödats och över 80 skadats av militärens eld. Andra källor talar om minst sju dödsoffer och över 140 skadade.

Se bilderna från huvudstaden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.