Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med SVT:s team till gränsområdet i norra Israel i videon ovan där antalet raketattacker eskalerat de senaste dagarna. Foto: SVT/Pablo Torres

Här övervakas Hizbollahs raketattacker mot Israel: ”Flyglarmet gick precis”

Publicerad

Hundratals raketer har avfyrats mot Israel av Hizbollah de senaste dagarna som i vad som beskrivits som de mest omfattande raketanfallen sedan kriget inleddes.

SVT:s team besökte ett kommunhus i norra Israel som övervakar gränsen när larmet om nya raketer kommer in.

– Faktumet att vi inte ser något slut på det här gör att det känns tufft, säger Yair Sheinberg, kommunikationsledare för Övre Galileen kommun.

Sedan Israel dödade en högt uppsatt befälhavare inom Iranstödda Hizbollahmilisen i Libanon har Hizbollah intensifierat sina attacker mot norra Israel, samtidigt som Israel besvarar attackerna med stridsflyg.

– Det ni hör är F-16-plan som flyger in i Libanon för att hämnas de senaste raketerna. Det är som pingpong, det tar aldrig slut, säger israeliska studenten Yonatan Verstandig, när SVT träffar honom i gränsområdet.

Följ med SVT:s reporter Gilda Hamidi-Nia och fotograf Pablo Torres till gränsområdet i norra Israel i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet