– Det är inte så att du kan gå i en kajak, standup -bräda, en båt eller vad som helst för att titta för djuret, säger vattensport-ansvarig Oscar Comes. Foto: AP

Här leker den nyfikna valen med paddlaren

Uppdaterad
Publicerad

Ett sällsynt möte fångades på video när en sydkapare leker med en kvinna på en paddelbräda i havet utanför Puerto Madryn i Argentina.

Den argentinska kuststaden är ett populärt resmål för valskådare och lockar varje år nyfikna besökare från hela världen.

Enligt Marcos Grosso, chefstjänsteman för turism i Puerto Madryn, har hittills mer än 1 600 valar kommit nära stadens stränder – en av dem var uppenbart nyfiken på brädan som flöt runt på havsytanför den.

– Det här är en otrolig situation som är väldigt unik, säger Marcos Grosso, men betonar samtidigt att det är förbjudet att vistas så nära djuren i ”valstaden” Puerto Madryn.

Se mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.