Se tjuvarna råna parkeringsautomaten i köpcentret. Foto: EBU

Här bryter sig tjuvarna in i köpcentrumets parkeringsautomater

Uppdaterad
Publicerad

Tre svartklädda män försökte bryta sig in i parkeringsautomater, varpå allt gick fel. Lokalpolisen sprider nu videoklippet på de misslyckade tjuvarnas framfart.

Den andra augusti försökte tjuvar tömma tre parkeringsautomater på kontanter vid ett köpcentrum i Belconnen i närheten av Canberra i Australien.

De tre gärningsmännen, alla klädda i svart, använde bensindrivna kapmaskiner och en kofot i ett försök att komma åt kassorna i parkeringsautomaterna, men de avbröts och lämnade området i sin röda Mazda efter bara fem minuter.

Stephen Ladd från ACT Policing Criminal Investigations säger att försöket var modigt men så gott som meningslöst.

– Kassorna på den här typen av maskiner töms regelbundet, och många betalar för sin parkering med kort, så det finns sällan en stor mängd kontanter, säger Stephen Ladd.

– Gärningsmännen har uppenbarligen planerat försöket, men polisen svarade snabbt på samtalet från köpcentret och stoppade dem innan de kunde göra någon större skada, tillade han.

Se tjuvarnas framfart i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.