Sök- och räddningsoperationer har krävts flera gånger efter att personer har gett sig ut för att besöka platsen där bussen står. Foto: Alaska National Guard/Reuters

”Into The Wild”-bussen flyttas från Alaskas vildmark

Uppdaterad
Publicerad

Den övergivna bussen, känd från boken ”In i vildmarken” av Jon Krakauer och filmatiseringen ”Into The Wild”, har nu transporterats bort från Alaskas vildmark av säkerhetsskäl.

De lokala myndigheterna är oroliga att turister ska komma till skada i sina försök att besöka platsen där bussen tidigare stod parkerad, och har därför flyttat bussen med hjälp av en helikopter.

Bussen, som var den verkliga äventyraren Christopher McCandless sista campingplats innan han avled till följd av matförgiftning och svält, har varit en populär plats att besöka sedan boken om honom släpptes 1996.

Säker plats

Flera personer har under de senaste åren kommit till skada i sina försök att hitta bussen och sök- och räddningstjänst har fått rycka ut. Senast i februari fick fem italienska turister räddas från vildmarken.

Bussen har nu flyttats och befinner sig på en säker plats tills dess öde ska avgöras, meddelar lokala myndigheter.

Foto: Sgt. Seth LaCount, AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.