Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
James Savage från The Local berättar om realtionerna efter Sunaks valbesked. Foto: TT/Stina Qvarforth

Hårda rubriker efter Sunaks blöta valbesked: ”Kaosartat”

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade under onsdagen att landet kommer gå till val den 4 juli. Men beskedet var inte det enda britterna reagerade på.

Den brittiske premiärministern Rishi Sunak mötte under onsdagen pressen på ett regnigt 10 Downing Street för att utlysa val den 4 juli.

Valet kommer enligt Sunak att handla om vem som ska ge britterna en bättre framtid, och blir första gången han ställs inför den brittiska allmänheten efter att ha tillträtt på posten som premiärminister i oktober 2022.

Valbeskedet kom strax efter att regeringen meddelat att inflationen är under kontroll och att ekonomin är på bättringsväg. Men talets innehåll var inte det enda som skapade reaktioner – Sunaks regnstänkta uppsyn gavs minst lika mycket uppmärksamhet av den brittiska pressen.

James Savage från The Local tar oss igenom rubrikerna efter Sunaks blöta tal i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.