Foto: AP, TT

Helikopter och flygplan i krasch på Mallorca

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har dött efter att en helikopter och ett mindre flygplan kolliderat i luftrummet över Mallorca.

Kollisionen inträffade strax innan klockan två i närheten av staden Inca på öns centrala del. Enligt spanska medier befann sig fem personer i helikoptern, en tysk familj med två barn samt deras pilot. I det ultralätta flygplanet befann sig två personer.

Kollisionen ska ha inträffat i ett område som står utanför flygtornets kontroll på en höjd som understiger tusen fot. Efter kollisionen föll båda luftfarkosterna till marken och samtliga passagerare omkom.

Polismyndigheten Guardia civil har tillsammans med den spanska luftfartsmyndigheten Aviacion civil inlett en utredning för att ta reda på vad som orsakat kollisionen, rapporterar den lokala tidningen Diario de Mallorca.

Både Spaniens premiärminister Pedro Sanchez och regionpresidenten på de Baleariska öarna, Francina Armengol, framför sina kondoleanser på Twitter.

Foto: Pedro Sanchez/Twitter

– Min solidaritet och kärlek går till offrens familjer och till dem som förlorat livet i den här tragiska olyckan, skriver Pedro Sanchez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.