Advokaten Joseph Cataldo pratar med sin klient under rättegången den 5 juni. Foto: TT

Hon hetsade sin pojkvän att ta sitt liv – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

18-åringen tog sitt liv – efter att flickvännen hetsat honom till det genom flera sms. I dag – tre år senare döms den 20-åriga kvinnan i Massachusetts till 15 månaders fängelse, rapporterar AP.

Det var i juli 2014 som en 18-årig man tog sitt liv på en parkering genom att låta bilkupén fyllas med avgaser. Han dog av koloxidförgiftning. Tragedin förklarades med att 18-åringen sedan länge varit djupt deprimerad. Men efter ungefär ett år tog den tragiska händelsen en oväntad vändning.

LÄS MER: Hon hetsade sin pojkvän att ta sitt eget liv

Det visade sig att mannens flickvän hetsat honom att göra verklighet av självmordsplanerna. Åklagaren Maryclare Flynn åtalade den i dag 20-åriga för dråp. Motivet till att få pojkvännen att ta sitt liv ska enligt åklagaren ha varit att väcka uppmärksamhet och själv få medlidande.

Och på torsdagen dömdes kvinnan till 2,5 års fängelse för mannens död. Men enligt domaren kommer hon bara att behöva sitta av 15 månader i fängelse och därefter ska hon stå under skyddstillsyn under lika lång tid, rapporterar flera amerikanska medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.