Migranterna som räddades av den libyska kustbevakningen fördes i land öster om Tripoli. Foto: TT

Hundra befaras drunknade utanför Tripoli

Uppdaterad
Publicerad

Omkring hundra människor på en migrantbåt tros ha drunknat strax öster om Tripoli, rapporterar Libyens kustbevakning. Bara 16 personer kunde räddas ur havet.

Kustbevakningen ska ha lyckats rädda 16 migranter från gruppen, och tre barn har hittats avlidna. Det är oklart när båten lämnat land, och var den lämnat ifrån.

En jemenitisk överlevare sa att runt 125 personer befann sig på båten innan den kapsejsade.

Enligt Ayoub Gassim, talesperson för Libyens kustbevakning, har överlevarna förts till staden Tajoura, öster om Tripoli.

På annat håll sade sig kustbevakningen ha genskjutit tre båtar med totalt cirka 345 personer och fört dem i land i Libyen.

Många fartyg från Libyen

Det är från Libyen som de flesta migranter försöker ta sig norrut, men allt fler blir stoppade av kustbevakningen sedan avtalet om detta ingicks mellan EU och det nordafrikanska landet för ett år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.