Passagerarna ska ha behövt vänta i timmar på hjälp med kräksjukan på Jamaicakryssningen. Foto: TT

Hundratals drabbades av kräksjuka på Karibienkryssning

Uppdaterad
Publicerad

332 passagerare drabbades av kräksjuka ombord på ett amerikanskt kryssningsfartyg mellan Florida och Jamaica, rapporterar CNN.

– Det var fruktansvärt, säger en resenär.

Drömresan till Karibien förvandlades till en mardrömsfärd för flera hundra resenärer, när ett magsjukevirus spreds på färjan. Det var under femdagarskryssningen mellan Port Everglades i Florida och Jamaica som allt fler passagerare drabbades av symptomen för smittan.

– Det var fruktansvärt. Alla dessa människor som samtidigt drabbades av diarré och kräkningar, det såg hemskt ut, säger resenären Tracy Flores till CNN.

Fick vänta på hjälp i fyra timmar

Enligt den lokala nyhetskanalen WPLG riktar passagerare kritik mot rederiets sätt att hantera utbrottet. Bland annat ska det inte ha funnits tillräckligt med sjukvårdspersonal ombord och de som sökte hjälp fick beskedet att det var fyra timmars väntettid.

Rederiet Royal Caribbean säger i ett uttalande att alla som sökte vård ombord fick hjälp och underströk att de hundratals som drabbats var procentuellt sett få, knappt sex procent, i förhållande till det totala antalet om bord – över 5.000.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.