Utmärglade kor på grund av den långvariga torkan i Kenya, säljs på en boskapsmarknad i Bisil-bosättningen i orten Kajiado på lördagen. Foto: Daniel Irungu/EPA/TT

Hundratals stordjur döda under långvarig torka i Kenya

Uppdaterad
Publicerad

Flera hundra elefanter, zebror och gnuer har fallit offer för den längsta torkan i Kenya på flera decennier, rapporterar CNN.

Efter flera säsonger i rad med nederbörd under genomsnittet har flodbäddar torkat ut och gräsmarker förstörts.

Kenyas djur- och växtlivsskydd har med flera andra organisationer uppmätt att 205 elefanter, 512 gnuer, 381 vanliga zebror, 51 bufflar, 49 Grevys zebror och 12 giraffer gått under de senaste nio månaderna enligt en ny rapport, uppger landets turistdepartement.

Regnbrist i flera länder

Långvarig torka över Afrikas horn under de senaste fyra regnsäsongerna har gjort att omkring 18 miljoner människor har drabbats av livsmedelsbrist i Somalia, Etiopien och Kenya, enligt rapporter från World Food Programme.

FN:s meteorologiska världsorganisation säger att torkan är regionens längsta på fyra decennier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.