Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hundratusentals tyskar mot TTIP

Uppdaterad
Publicerad

Hundratusentals förväntas sluta upp i demonstrationer i dag i ett flertal tyska städer mot det transatlantiska handelsavtalet TTIP.

– Vi hoppas på fler än 250.000 deltagare, säger Roland Suess från anti-globaliseringsgruppen Attac, som är en av initiativtagarna.

Det hålls också ett antal demonstrationer runt om i Sverige. Bland annat i Göteborg, Malmö och Stockholm.

EU och USA har diskuterat TTIP sedan 2013 med förhoppningen att skapa världens största frihandelsavtal som omfattar 850 miljoner konsumenter. Avtalet ska diskuteras nästa gång i oktober.

I många europeiska länder har avtalet mött stort motstånd. Det finns en rädsla för att avtalet kommer att påverka ländernas egna arbetsmarknader och miljöregler. Det finns även en farhåga att jobben flyttar utomlands.

I en nyligen genomförd enkät betvivlar 28 procent av de tillfrågade tyskarna att avtalet kommer att föra något gott med sig. Strax över hälften tror att TTIP skulle leda till sämre produkter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer