Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paula Vennells ursäkter togs emot med skepsis av postombuden. Hör mer om den brittiska postskandalen i videon. Foto: SVT

Ilska mot tidigare chef efter brittisk postskandal

Uppdaterad
Publicerad

Direktsända tårar och en ifrågasatt ursäkt till de hundratals felaktigt dömda postmästarna. Förhöret med brittiska postens tidigare vd, Paula Vennells, har skapat nya rubriker om den stora postskandalen i Storbritannien.

Den tidigare chefen för brittiska posten, Paula Vennells, bröt ihop flera gånger när hon hördes i utredningen om fallet under onsdagen.

De drabbade är de hundratals brittiska postmästare som i början av 2000-talet felaktigt dömdes för bokföringsbrott och förskingring, i vad som kommit att kallas ”Post Office-skandalen”.

Orsaken till härvan visade sig vara felräkningar i postens eget datasystem.

– Posten visste om det, jag accepterar det helt och hållet. Personligen visste jag inget, och jag är otroligt ledsen att det hände, sa Paula Vennells.

”Man menar att hon ljuger”

Venells ursäkt togs emot med skepsis hos de brittiska postanställda.

– Man menar att hon ljuger, skyller ifrån sig och lämnar en tvättad bild av situationen, säger Pontus Mattsson, Londonkorrespondent på Sveriges radio.

I klippet: Hör mer om den brittiska postskandalen och den nyligen släppta tv-serien som satte bollen i rullning för en lagändring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.