Argentinas president Mauricio Macri står inför stora ekonomiska utmaningar. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko

IMF:s utbetalningar ska rädda Argentina undan ekonomisk kris

Uppdaterad
Publicerad

Argentinas president Mauricio Macri sade på onsdagen att Internationella valutafonden (IMF) gått med på att påskynda den finansiering som ska stödja landets åtstramningspolitik. Men uttalandet lyckades inte lugna marknaden.

IMF-chefen Christine Lagarde säger i ett uttalande att man tidigare underskattat den svåra situation som Argentinas ekonomi står inför. IMF beviljade i juni ett lån på 50 miljarder dollar (motsvarande drygt 444 miljarder kronor) till det krisande landet.

Den argentinska peson har förlorat mer än 40 procent av sitt värde mot dollarn i år. Inflationen beräknas överstiga 30 procent i slutet av 2018.

Oroliga investerare

Men investerare är fortsatt oroliga för att hjälpen inte är tillräcklig, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. President Macri är mer hoppfull.

– Det här beslutet syftar till att eliminera all osäkerhet, säger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.