USA:s president Donald Trump tror inte att han kommer att frågas ut av Paul Manafort. Foto: TT

Inte troligt med utfrågning enligt Trump

Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump säger att det inte är troligt att han kommer att utfrågas i utredningen om eventuella kontakter mellan personer i hans presidentvalskampanj och ryska företrädare.

– Jag får se vad som händer. Men eftersom de inte har några uppgifter om samverkan – och ingen har hittat någon samverkan på någon nivå – verkar det inte troligt att det ens blir en utfrågning, säger han.

Tidigare har Trump sagt att han är ”100 procent” villig att möta den särskilde åklagaren Robert Mueller, som utreder ärendet.

President Trump har ihärdigt nekat till att hans presidentvalskampanj samarbetat med Ryssland för att skada motståndaren Hillary Clintons kampanj.

Två av Trumps medarbetare, en av dem tidigare kampanjchefen Paul Manafort, har åtalats i utredningen.

Riskabelt

Trumps tidigare säkerhetspolitiske rådgivare Michael Flynn har erkänt att han ljugit för FBI om kontakter med Ryssland.

Att ställa upp på en utfrågning av Mueller skulle kunna vara riskabelt för Trump, både rättsligt och politiskt.

Mueller tros även undersöka om Trump och hans närmaste medarbetare kan ha försökt hindra rättvisan i samband med fallet, vilket har lett till spekulationer om presidenten själv kommer att frågas ut.

Trump har sagt att han sparkat FBI-chefen James Comey förra året delvis på grund av hans tidigare utredning om Ryssland och valet 2016.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.