En massiv räddningsinsats pågår för att rädda instängda gruvarbetare i Kina. Foto: AP

Intensivt arbete för att rädda kinesiska gruvarbetare

Uppdaterad
Publicerad

Fjorton gruvarbetare stängdes in i en kolgruva, i Sichuan-provinsen i sydvästra Kina, i samband med en översvämning under lördagen. Räddningsarbetet har pågått under helgen och intensifierades under måndagen.

Översvämningen i en kolgruva i Yibin City, i Sichuan-provinsen, skedde under lördagseftermiddagen lokal tid. Enligt lokala myndigheter ska då totalt 347 gruvarbetare ha arbetat i gruvan, rapporterar China daily.

190 räddningsarbetare deltar

Fyra personer hittades döda under söndagen och ytterligare 14 gruvarbetare är instängda i gruvan, men enligt uppgifter från lokala medier har man en god uppfattning om var de finns.

Företaget som hanterar gruvdriften, Sichuan Coal Industry Group, har utfärdat den högsta nivån av nödläge efter översvämningen och över 190 räddningsarbetare deltar i arbetet.

Borrar för att öka syretillförslen

Vattennivån i gruvan har stigit ytterligare vilket har medfört svårigheter för räddningsarbetet, och 16 vattenpumpar har satts in för att försöka få bort vattnet. Man använder även borrar för att få ner förnödenheter och öka syretillförseln för de instängda arbetarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.