Israel har bombat mål i Gaza på lördagsmorgonen, bekräftar den israeliska militären. Foto: TT

Israel bekräftar: Har flygbombat i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

Israel har bombat mål i Gaza på lördagsmorgonen, bekräftar den israeliska militären. Flygräderna kommer efter fredagens våldsamma sammandrabbningar på Gazaremsan, där en palestinsk tonårspojke sköts till döds och ytterligare en man i 20-årsåldern avled på lördagen till följd av skottskador.

I samband med oroligheterna skadades även en israelisk soldat samt 220 palestinier. Därefter sköts flera projektiler från Gaza in över södra Israel.

Målet för flygbombingarna var bland annat två ”Hamaskontrollerade terrortunnlar”, uppger den israeliska försvarsmakten, syftande på det palestinska islamistpartiet. Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Gazaremsan har upplevt en flera månader lång period av oro och våldsamheter i samband med att palestinierna demonstrerat mot Israels blockad och för att få återvända till de landområden som de fördrevs eller flydde ifrån när Israel bildades 1948.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.