Israel och Hamas har kommit överens om en fyra dagars tillfälligt eldupphör. Foto: Abir Sultan/EPA/POOL/TT

Israel godkänner tillfälligt eldupphör med Hamas

Uppdaterad
Publicerad

Israel och Hamas har kommit överens om ett fyra dagars tillfälligt eldupphör, och att omkring 50 personer ur gisslan släpps, uppger Benjamin Netanyahu i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen innebär att Hamas ska släppa samtliga kvinnor och barn ur gisslan.

Hamas har i förhandlingar presenterat bevis för att de har 50 kvinnor och barn som gisslan, men att det kan finnas fler – som gruppen inte kunnat lokalisera eller bevisa. Det berättar en högt uppsatt källa i Vita huset till SVT:s korrespondent Fouad Youcefi.

Krig mellan Israel och Hamas

Israels regering uppger att pausen kommer att förlängas med en dag för var tionde gisslans som släpps. Så snart alla parter godkänt överenskommelse så kan ett tillfälligt eldupphör ske inom 24 timmar, uppger källan.

Avtalet mellan Hamas och Israel godkändes av Israel efter ett långt möte natten mot onsdagen svensk tid. Det är oklart om även Hamas godkänt överenskommelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet