Ivanka och Donald Trump Foto: TT

Ivanka Trump: Min pappa är en förkämpe för kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Som ”en enorm förkämpe för kvinnor och familjer” beskrev Ivanka Trump sin far och USA:s president inför en publik av kvinnor i toppositioner i Berlin i dag. Hennes första internationella framträdande som presidentrådgivare följdes med stort intresse.

Ivanka Trump deltog i kvinnotoppmötet W20 i Berlin efter en inbjudan av Tysklands förbundskansler Angela Merkel som deltog tillsammans med andra kvinnor i toppositioner, som IMF-chefen Christine Lagard och Kanadas utrikesminister Chrystia Freeland.

Ivanka Trump, Christine Lagarde och Angela Merkel på toppmötet Woman 20 i Berlin. Foto: Foto: Odd Andersen, TT

Ivanka Trump framhöll i sitt tal att hon deltog för att lyssna och ta med kunskap och råd tillbaka till USA, till sin far och presidenten. Hon hoppades att det kan leda till positiv förändring.

Skeptisk publik

Hon bedyrade inför en skeptisk publik att hon hört kritiken mot hennes fars kvinnosyn. Men hennes egen erfarenhet och även den erfarenhet som ”de tusentals kvinnor som arbetat med eller för Donald Trump visade att han tror på kvinnors potential och förmåga att utföra arbete lika väl som män. ”

Skattereform

I den skattereform som ska presenteras i USA inom kort kommer barnomsorg att vara en del, hävdade hon. Hon efterlyste större möjligheter för kvinnliga entreprenörer i USA att få finansiellt stöd för sina verksamheter.

LÄS MER: Ivanka Trumps inflytande ökar i Vita huset

Ivanka Trump har verkat för ökade möjligheter för kvinnor att ha ett yrkesliv kombinerat med familj. Hon har fört fram förslag om avdrag för privat barnomsorg och en utbyggd föräldraförsäkring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.