Kakehi har under rättegången fått smeknamnet “Svarta änkan”, efter den spindel som dödar och äter upp hanen efter parning.  Foto: TT

Japans ”Svarta änka” lurade män dricka cyanid – döms till dödstraff 

Uppdaterad
Publicerad

Hon träffade äldre, sjuka män på dejtingsidor, lurade dem att dricka cyanid och stal sedan deras pengar. För det skulle 72-åriga Chisako Kakehi, i Japan kallad ”Svarta änkan”, dömas till döden, enligt en dom i Osaka från 2017 – en dom som nu har fastställts i högre instans. 

Fallet rör tre mord och ett mordförsök. Men offren, som var mellan 70 och 80 år gamla, kan vara fler. Tre av kvinnans tidigare makar har också dött av hjärtattacker eller stroke, men några bevis mot henne ska inte finnas i dessa fall. 

Rättegången har pågått i hela 135 dagar, och Kakehis advokater har redan hunnit överklaga domen igen. Hon har tidigare erkänt ett av morden, det som rör hennes 75-årige make, och uttryckte redan i sin första rättegång att hon var redo att hängas. 

– Jag ska dö med ett leende, sade Kakehi.

Försvaret: Hon är dement

Det var efter att hennes fjärde make hittades död i sitt hem, bara en månad efter bröllopet, som Chisako Kakehi greps. Enligt The Economic Times ska hon ha haft relationer med minst 14 män och träffade många av dem på dejtingsidor. Hennes preferenser var enkla: Rika, äldre och barnlösa män. 

Försvaret har hävdat att 72-åringen är dement och därför inte kan dömas, en förklaring som domaren avvisat. 

Kakehi har under rättegången fått smeknamnet “Svarta änkan”, efter den spindel som dödar och äter upp hanen efter parning. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer