Den för tidiga avgången berodde på att tågkonduktören inte varit tillräckligt noggrann med att följa tidtabellen. Foto: Wikimedia Commons.

Japanskt tågbolag ber om ursäkt – tåg avgick 20 sekunder för tidigt

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg som lämnade en förort i Tokyo gjorde det 20 sekunder före tidtabell. Det fick tågbolaget att offentliggöra en ursäkt.
”Vi ber om ursäkt för de allvarliga olägenheter vi orsakat våra kunder”, skriver Metropolitan Intercity Railway Company i ett uttalande.

Passagerare som steg på Tsukuba Express vid Minami Nagareyama-stationen norr om Tokyo under tisdagsmorgonen verkade ovetandes om den ovanliga händelsen. Tåget som anlänt i tid avgick klockan 09.44.20, hela 20 sekunder för tidigt.

Det hela berodde på att tågkonduktören inte varit tillräckligt noggrann med att följa tidtabellen, skriver The Guardian.

Fyra minuter till nästa

Men de passagerare som snuvats på sin avgång behövde inte vänta länge. Redan fyra minuter senare anlände nästa tåg. Ändå kände tåbolaget sig nödgade att framföra sina djupaste ursäkter.

”Vi ber om ursäkt för de allvarliga olägenheter vi orsakat våra kunder”, skriver Metropolitan Intercity Railway Company i ett uttalande.

Skämt i sociala medier

Det är inte ovanligt att japanska tågbolag publicerar ursäkter, i ett land som anses ha de punktligaste avgångarna i världen. Men just den korta tidsrymden fick många i sociala medier att dra jämförelser till andra länders infrastruktur.

Tsukuba Express transporterar över 230.000 passagerare per dag och trafikerar sträckan Akihabara-Tsukuba.

Enligt japanska medier ska ingen missnöjd kund ha hört av sig till tågoperatören.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer