Den viktiga hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah), Jemen. Arkivbild från 28 september Foto: Hani Mohammed/AP/TT

Jemen: Minst 16 civila döda i bombattack

Uppdaterad
Publicerad

Minst 16 personer har dödats i en lufträd mot den staden al-Hudaydah (Hodeidah) på Jemens västkust, enligt vårdpersonal och lokalinvånare.

Offren uppges samtliga ha arbetat där det paketeras grönsaker. Lokala vittnesmål gör också gällande att det har utbrutit strider i stadens södra utkanter.

Koalitionen som leds av Saudiarabien utför regelbundna lufträder i strider mot Huthirebellerna. Man har ofta träffat civila personer, även om man förnekar att det görs med uppsåt. Dess talesperson säger att uppgifterna om civila dödsfall kommer att utredas.

Saudiarabien och flera grannländer runt Persiska viken har i tre år bekämpat Huthirebellerna som kontrollerar stora delar av norra Jemen och som tvingade en saudistödd regering i exil 2014.

Styrkor som slåss på den internationellt kända regeringens sida inledde en ny offensiv mot Huthikontrollerade al-Hudaydah (Hodeidah) i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.