Epicentrum var omkring 40 kilometer sydväst om staden Hidalgo in delstaten Chiapas. Foto: SVT Grafik

Kraftig jordbävning i södra Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig jordbävning drabbade södra Mexiko under fredagen, uppger mexikanska seismologer. Flera människor ska ha evakuerats.

Jordbävningen inträffade under eftermiddagen nära gränsen till Guatemala, ungefär 40 kilometer sydväst om staden Hildalgo. Skalvet hade en magnitud på 6,6 på Richterskalan och ett djup på 68 kilometer.

– Det här är en relativt stor jordbävning. Det är risk att det blir en del skador, trots att skalvet har skett djupt ner. Ju längre ner desto mindre känns skalvet, säger Björn Lund, universitetslektor i seismologi vid Uppsala universitet.

Jordbävningen fick höga byggnader i Mexiko City att skaka och flera människor i huvudstaden har fått evakueras från sin kontor. Men det har inte rapporterats om några större skador eller att människor har kommit till skada.

Ett vittne säger till Reuters att skalvet kändes ända bort i El Salvador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.