Honey och Berry Sherman. Foto: TT

Kanadensiskt miljardärspar hittades döda i källare

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiske mångmiljardären Barry Sherman och hans fru Honey har hittats döda i sitt hus under vad som polisen beskriver som misstänka omständigheter, rapporterar flera kanadensiska medier.

Paret hittades i källaren i sitt hus i norra Toronto på fredagsmorgonen enligt lokala medier. Huset lades nyligen ut till försäljning och enligt Toronto Globe and Mail var det mäklaren som hittade kropparna. 

Polisen var under fredagen mycket förtegna kring detaljer, men uppgav att det råder misstänkta omständigheter kring dödsfallen. Enligt CBC utreds dödsfallen inte som mord för tillfället och polisen ska heller inte ha hittat några tecken på inbrott.

En av Kanadas rikaste

Barry Sherman var en av Kanadas rikaste män, god för 3,2 miljarder dollar, och en känd filantrop. Han grundade läkemedelsbolaget Apotex år 1974. Företaget säljer generiska läkemedel, alltså kopior på mediciner vars licenser löpt ut, och är i dag världens sjunde största läkemedelsproducent, enligt BBC.

Apotex bekräftade dödsfallen i ett uttalande på fredagskvällen.

Sörjs av premiärministern

Barry och Honey Sherman var ett högprofilerat par i Kanada och flera högt uppsatta politiker har uttryckt sina kondoleanser i sociala medier, däribland premiärminister Justin Trudeau. ”Sophie (Trudeus fru red.) och jag är bedrövade av nyheten om Barry och Honey Shermans plötsliga frånfälle”, skrev Trudeu.

Kanadas Premiärminister Justin Trudeau uttryckte sina kondoleanser till Shermans familj på twitter. Foto: Twitter

Barry och Honey Sherman hade fyra barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.