Karin Selin och Emil Selin firar är ombord på det drabbade fartyget. Foto: Simon Brook/TT/Privat

Karin och Emil fast på kräksjukedrabbade kryssningen: ”Folk hulkade”

Uppdaterad
Publicerad

Emil, 28, och Karin Selin, 27, spenderar sin bröllopsresa på en lyxkryssning – där 227 passagerare drabbats av kräksjuka.

Nu hoppas de hålla sig friska tills båten åter kan lägga till i Florida på lördag.

– Vi hörde hur folk hulkade runt oss, säger Karin Selin.

Både passagerare och personal på Oasis of the Sea, ett av världens största kryssningsfartyg, har insjuknat efter ett stort utbrott av viruset norovirus, som orsakar den så kallade vinterkräksjukan. Totalt har 227 passagerare drabbats.

Karin och Emil Selin från Göteborg har klarat sig än så länge.

– Vi mår bra, men man märker ju att folk har försvunnit, säger Karin.

– Vi är rädda att vi ska få det. I dag struntade vi i att gå till frukosten och beställde roomservice istället, säger Emil.

Fick inte gå i land

Paret märkte av att någonting var på gång när passagerarna inte fick gå ombord på Jamaica.

– Vi satt och väntade, men det hände ingenting. Sedan såg vi att det kom en ambulans, och sen när vi skulle äta fick vi plötsligt inte ta mat själva. Då tänkte jag att det var någonting sånt här, säger Karin Selin.

En stund senare blev deras farhåga bekräftad.

– Vi såg en spya på golvet och sen hörde vi hur folk hulkade runt oss, säger Karin.

Nu ska de som insjuknat ha isolerats, enligt paret.

”Väldigt tråkigt”

Kryssningsfartyget skulle ha lagt till i Mexiko efter Jamaica, men man valde att inte göra det på grund av kräksjukan. I stället kommer fartyget komma tillbaka till Florida en dag tidigare än planerat.

– Det är väldigt tråkigt för det här är vår bröllopsresa. Det känns lite konstigt att sitta fast på en båt med så många sjuka människor, känns lite som en film, säger Emil Selin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.