Dussintals personer befann sig ombord på tåget vid attacken. Foto: SRF.ch

Knivman skadade sex personer på tåg i Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer skadades när en knivbeväpnad man gick till attack på ett tåg i norra Schweiz. Mannen högg mot människor och startade en brand. Tillståndet är livshotande för en av passagerarna samt för gärningsmannen själv.

Händelsen inträffade vid 14.20-tiden mellan Buchs och Sennwald, strax före stationen Salez, i kantonen St. Gallen, skriver Berner Zeitung.

En 27-årig man angrep passagerare med kniv och hällde brandfarlig vätska över en kvinna, skriver Blick. Enligt polisens talesperson verkar vätskan ha fattat eld när den kom i kontakt med syre, skriver AP.

Inget känt motiv

Totalt skadades sju personer, inklusive gärningsmannen. De skadade fördes till sjukhus med stick- och brandskador. De uppges vara två kvinnor, en man, en 17-årig flicka, en 17-årig pojke och ett sexårigt barn. Tillståndet uppges vara livshotande för en av passagerna samt för gärningsmannen. Enligt vittnen ska mannen ha försökt ta livet av sig, skriver Berner Zeitung.

– Flera skadade var tvungna att flygas till specialkliniker med delvis svåra brandskador, säger polisens talesperson Hanspeter Krüsi till nyhetsbyrån SDA.

Polisen känner ännu inte till något motiv för attacken, men man tror inte att det handlar om terrorism. Möjligen kan det handla om svartsjuka, skriver Welt.

– Vi vet ännu inte var och varför mannen gick på tåget och om han kände någon av passagerarna, säger Hanspeter Krüsi till Blick.

Dussintals personer på tåget

Dussintals personer befann sig på tåget när händelsen inträffade, skriver St. Galler Tagblatt.

Lokföraren stannade tåget vid närmaste station när brandlarmet gick, skriver Welt.

– Lokföraren är chockad och kunde inte lämna några uppgifter, säger Hanspeter Krüsi till Berner Zeitung.

Brandkår, polis, tre räddningshelikoptrar, tre ambulanser och två läkare skickades till platsen.

En lokal åklagare har inlett en undersökning om grov misshandel och mordbrand, skriver Tribune de Genève.

Enligt Tages Anzeiger ha polis genomfört en husrannsakan i den misstänkte mannens bostad, som ligger i en angränsande kanton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.