Arkivbild. Vinnaren tog hem jackpotten – 6,1 miljarder svenska kronor. Personen på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: LM Otero/TT

Köpte en lott för 16 kronor – vann 6,2 miljarder

Uppdaterad
Publicerad

En okänd person i USA har vunnit den största enskilda vinsten någonsin i det amerikanska lotteriet ”Powerball”. Inför onsdagens dragning var jackpotten på hela 758,7 miljoner dollar – cirka 6,2 miljarder svenska kronor.

De lyckliga vinnaren köpte lotten i staden Watertown i delstaten Massachusetts i nordöstra USA, men vem vinnaren är har ännu inte avslöjats. Personen som köpte lotten för två dollar vann på siffrorna 6, 7, 23 och 26. Oddsen för att ta hem storvinsten är lika hisnande som vinsten: en på 292,2 miljoner.

LÄS MER: Gigantisk lottovinst till Finland – på över 834 miljoner kronor

Singla mynt 28 gånger

Enligt matematikprofessorn Cornelius Nelan är chansen att ta hem lotterivinsten ungefär lika stor – eller liten – som att singla ett mynt och att det landar på samma sida 28 gånger i rad.

Vinsten på 6,2 miljarder svenska kronor är den största vinsten någonsin som en enskild person har vunnit i det amerikanska lotteriets historia. I januari 2016 fick tre personer dela på 1,6 miljarder dollar, cirka 13 miljarder svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.