Foto: Reuters

Kraftig explosion i centrala Paris – tre döda och många skadade

Uppdaterad
Publicerad

En ”massiv” explosion har skakat centrala Paris och tre personer har mist livet. Många fler uppges ha skadats i explosionen som inträffade i ett bageri, och som tros ha orsakats av en gasläcka.

Det var på lördagsmorgonen som ljudet av en kraftig explosion skakade flera kvarter i centrala Paris. Snart därefter steg brandröken över stadens nionde arrondissement och gatan rue Trévise, från det bageri där explosionen inträffade.

– Det var en hög explosion som hördes ända hit. Vi kände hur byggnaden skakade till, säger en anställd vid hotellet Holiday Inn Paris Opera, tre kvarter från bageriet, över telefon till nyhetsbyrån TT.

”Undvik området och låt utryckningsfordon passera”, skriver polisen i sitt Twitter-inlägg.

Fyra döda

Bilder från explosionsplatsen visar en omfattande förödelse med krossade fönster, bråte kastat runtomkring på marken, bilar som kastats på sidan och eldsflammor inne i själva byggnaden.

Tre människor dog, varav en spansk medborgare och två brandmän, enligt nyhetsbyrån Reuters. Närmare 50 människor skadades också vid explosionen. Tidigare gick den franske inrikesministern ut och uppgav att fyra människor mist livet, en siffra som alltså skrivits ned.

Räddningspersonal kämpade för att rädda människor ut genom byggnadens fönster, och för att släcka branden.

Polis: Troligen en gasläcka

Exakt vad som har orsakat den är inte fastslaget, men uppgifter till franska medier från polisen pekar mot en gasläcka.

Byggnaden ligger runt hörnet från Folies Bergère-teatern och ett populärt shoppingdistrikt. Explosionen, som av Reuters beskrivs som ”massiv” och som hördes hundratals meter bort, väckte därmed också stor uppståndelse i centrala Paris.

Foto: Thomas Samson/AFP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.