Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
10 personer är skadade efter en kraftig explosion i en hamn i Derince i Turkiet. Foto: Reuters

Kraftig explosion i turkisk hamn – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion har inträffat i en hamn i turkiska Derince, skriver turkiska medier. Bilder från händelsen visar ett stort eldklot och en tjock rökpelare. Tidningen Hurriyet skriver att smällen kändes över hela staden.

Enligt CNN Turk ska två spannmålssilos skadats vid händelsen, som skedde vid 13.40-tiden svensk tid. Hurriyet skriver att minst 10 personer skadats, varav två allvarligt, och hänvisar till regionens guvernör.

Enligt honom ska explosionen ha inträffat när ett fartyg i hamnen skulle föra över spannmål till en av silorna. De exakta omständigheterna kring händelsen är ännu oklara, men enligt turkiska myndigheter kan explosionen ha orsakats av stora trycknivåer.

– Vi trodde att det var en jordbävning, sen förstod vi att det rörde sig om en explosion, säger stadens borgmästare till CNN Turk.

– Det finns omkring 40 silos här och två av dem exploderade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.