Genrebild på ett flygplan av modellen Cessna 551. Foto: TT

Kroppsdelar hittade i Östersjön efter flygkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Kroppsdelar har hittats i Östersjön efter den uppmärksammade flygolyckan i söndags. Det rapporterar norska TV2.

– Vi har hittat flera kroppsdelar som kan tillhöra de försvunna personerna, säger en talesperson från den lettiska marinen, Liva Veita, till TV2.

Det var i söndags som ett privatplan med fyra personer ombord störtade i Östersjön. Flera vrakdelar, inklusive säten, har redan hittats.

Planet, en Cessna 551, var väg mot Köln i Tyskland när det slog ner i havet vid 19.45-tiden, utanför den lettiska staden Ventspils.

Klockan 19.20 passerade det Gotlands sydspets och tio minuter senare började det att minska i hastighet och tappa i höjd. När planet flög in i svenskt luftrum utanför Gotland kopplades svensk räddningstjänst in.

De senaste fynden har skickats för undersökning för att identiteterna ska kunna fastslås, skriver TV2. Anhöriga har underrättats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när den svenska räddningsinsatsen larmar om planet som störtade i Östersjön: ”This is Sweden rescue”. Foto: Flightradar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.