En kvinna lämnades kvar på ett av Air Canadas flygplan tidigare i juni, varför det hände är oklart. Arkivbild. Foto: Ted S Warren/AP/TT

Kvinna lämnades kvar i flygplan: ”Trodde det var en mardröm”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna somnade på planet under en flygning mellan Québec och Toronto. När hon sedan vaknade var det helt tomt, mörkt och kallt.

”Jag trodde att det var en mardröm då jag vaknade i planet, för hur kan något sådant hända?”, skriver kvinnan i ett Facebook-inlägg.

Det var på ett av Air Canadas flygplan mellan Québec och Toronto tidigare i juni som kvinnan somnade. När hon vaknade hade planet landat och ingen annan person fanns kvar ombord, rapporterar BBC. Enligt kvinnan hade ingen väckt henne när planet var framme.

I ett inlägg i sociala medier, som hennes vän delade på flygbolagets Facebook-sida, skriver kvinnan att hon vaknade ”runt midnatt, några timmar efter att planet hade landat, av att hon frös och fortfarande satt i sitt säte i totalt mörker”.

Försökte ringa efter hjälp

När kvinnan vaknade i det kalla, mörka och tomma planet försökte hon direkt ringa efter hjälp.

”Jag försökte fokusera på att andas så att jag inte skulle få en panikattack. Samtidigt försökte jag hitta en USB-port där jag kunde ladda min telefon”, skriver kvinnan i Facebook-inlägget.

Men batteriet i hennes telefon tog slut och den stängdes av. Eftersom planet var avstängt kunde hon inte ladda telefonen.

Till slut hittade kvinnan en ficklampa inne i cockpit och därefter kunde hon ta sig ut. Med hjälp av den lysande ficklampan fick en man syn på kvinnan och kunde hjälpa henne ut och ner från planet. Kvinnan berättar att mannen var chockad och undrade hur hon kunde blivit kvar i planet.

Erbjöds limousin och hotellrum – tackade nej

Flygbolaget har bekräftat att händelsen har inträffat och att man utreder saken, skriver Yle. Bolaget vill inte kommentera händelsen vidare.

Kvinnan själv uppger att hon blev erbjuden en limousin och ett hotellrum av flygbolaget efter incidenten, vilket hon tackade nej till.

”Jag ville bara hem”, skriver kvinnan på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.