Avspärrningar vid apoteket i Arendal. Foto: Tor Erik Schroder/NTB/TT

Man gripen misstänkt för mord på svensk kvinna i Norge

Uppdaterad
Publicerad

En svensk kvinna har hittats död på en gata i norska Arendal. Nu har en man gripits, misstänkt för mordet, enligt NRK.

Poliser och ambulans ryckte ut till ett apotek i centrala Arendal, i södra Norge, vid halv tio i tisdags morse. En kvinna i 30-årsåldern hade hittats svårt skadad på gatan utanför ett apotek där hon arbetade.

Försöken att rädda kvinnans liv misslyckades. Polisen var inledningsvis inte säker på att hon hade blivit dödad, men på onsdagen meddelades att ett mord utreds.

– Vi har fått svar från rättsmedicinska institutet där de kommit till slutsatsen att detta är ett mord, säger polisåklagaren Vanja Bruvoll till SVT Nyheter.

Misstänkt tros inte ha relation till offer

Under onsdag kväll meddelade polisen i Agder att en man gripits efter mordet.

– En man är nu misstänkt för mord. Utredningen så här långt tyder på att han inte har någon relation till den avlidne, säger polisåklagaren Vanja Bruvoll till NRK.

Polisen utesluter dock inte att det kan finnas ytterligare en gärningsman, och de fortsätter därför att utreda fallet brett.

Det har inte tillkännagivits hur kvinnan avled.

Var svensk medborgare

Den norska polisen bekräftar i ett pressmeddelande under torsdagen att kvinnan var svensk medborgare. Offrets anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Arendal ligger vid Norges sydkust och har drygt 40 000 invånare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.