Foto: Reuters

Kvinna och sex barn hittade döda efter sekt-räd

Uppdaterad
Publicerad

Kvarlevorna av en kvinna som var gravid och sex barn, mellan ett och 17 år gamla, har hittats i samband med en polisräd mot en religiös sekt i Panama.

Graven upptäcktes i ett avlägset område i landets nordvästra del, dagen efter att myndigheterna slagit till mot en anläggning några mil söderut, i provinsen Veraguas.

”Det lägliga ingripandet av den nationella polisens specialstyrkor förhindrade att ytterligare 15 människor mördades”, meddelar åklagare.

Sekten kallar sig ”Guds nya ljus” och de 15 räddade personerna tycks ha blivit väldigt illa behandlade, enligt landets högsta polischef Alexis Muñoz.

– De försökte indoktrinera dem, säger han.

Tio misstänkta sektmedlemmar, varav en minderårig, har frihetsberövats. De sex minderåriga i graven var mellan ett och 17 år gamla och åtminstone fem av dem tros ha varit barn till den döda kvinnan.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.