USA införde nyligen en rad sanktioner mot Iran med anledning av landets robotprogram. Foto: TT

Lågt förtroende för president Donald Trump i ny undersökning

Publicerad

Misstroendet för president Donald Trump slår nya rekord, visar en ny undersökning gjord av medieföretaget CNN.

Efter presidentens sex månader vid makten är förtroendet för honom unikt lågt. Förtroendesiffrorna ligger på 36 procent, samtidigt som tre fjärdedelar av amerikanerna inte litar på Vita huset. Det visar en undersökning som CNN låtit göra bland det amerikanska folket.

Nästan hälften av deltagarna i CNN:s undersökning säger att de är emot Trumps hantering av jobben, medan en fjärdedel är positiva.

Samma liga som Clinton

Bara en annan nyvald president har haft lika lågt förtroende under de första 200 dagarna sedan CNN:s undersökning startade. 1993 ansåg endast 44 procent ha förtroende för dåvarande president Bill Clinton.

Klagar på hans tweets

En majoritet av de som tillfrågats i CNN:s senaste mätning gillar inte heller presidentens ihärdiga twittrande. 52 procent anser att Twitter inte är bästa vägen att kommunicera sina budskap och 72 procent anser och att hans twittrande sänder fel signaler till andra världsledare.

Nytt bråk igång

Samtidigt som missnöjet mot twittrandet är stort har Trump hamnat i en ny twitterdiskussion med senator Richard Blumenthal, skriver CNN.

Richard Blumenthal svar på Donald Trumps attack på Twitter. Foto: Skärmdump Twitter

Richard Blumenthal har i ett twitterinlägg kallat presidenten för ”mobbare”, efter att Trump attackerat honom för att ljuga och vara en ”fake Vietnamesisk bluffare”.

Twitterattacken kom efter att senatorn bland annat varit kritisk mot Trump-adminstrationen under en CNN-intervju.

Foto: Skärmdump Twitter

Lågt förtroende i omvärlden

Tidigare i sommar kom liknande undersökningar som visar att förtroendet för Trump har rekordlågt förtroende i omvärlden. Siffrorna visar att de svenska deltagarna har tappat mest tilltro till presidenten, med förtroendesiffror på tio procent, medan siffranlandade på 93 procent för hans föregångare Obama.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer