• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Blommor vid platsen för terrordådet i augusti 2017. Foto: Manu Fernandez/TT

Långa straff för terrordådet i Barcelona 2017

Publicerad

En domstol i Spanien har dömt tre medlemmar i en terrorcell som låg bakom terrorattacken i augusti 2017 till fängelsestraff i 53, 46 respektive 8 år.

Attacken mot promenadstråket La Rambla i Barcelona och den efterföljande mot den närliggande kuststaden Cambrils krävde 15 dödsoffer och över 130 personer skadades.

På eftermiddagen den 17 augusti körde en 22-årig man en skåpbil längs turisttäta La Rambla och lämnade efter sig livlösa kroppar och panikslagna människor. Bilen körde mer än 500 meter innan det tog stopp och föraren flydde. Han sköts till döds av polisen några dagar senare.

Åtta timmar efter attacken i Barcelona kördes en Audi A3 in i fotgängarna på strandpromenaden i Cambrils, drygt 12 mil söder om Barcelona. Minst sex människor skadades, varav en kvinna som senare avled. De fem misstänkta terroristerna i Cambrils sköts ihjäl av polis. Männen bar bombbälten, som senare visade sig vara falska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.