Paradise in The Jungle från The BPM Festival 2016 Foto: TheBPMFestival.com

Flera skjutna till döds på festival i Mexiko

Uppdaterad
Publicerad

Minst fem personer har dödats och femton har skadats under avslutningen av musikfestivalen BPM i Playa del Carmen på Yucatánhalvön. Det uppger festivalledningen enligt nyhetsbyrån Reuters.

På sin Facebooksida skriver BPM-festivalens arrangörer att de med stor sorg meddelar att polisen har bekräftat att en ensam gärningsperson utanför nattklubben Blue Parrot skjutit och skadat flera personer.

”Våra tankar och böner är med alla offren och deras familjer och alla som påverkas av dessa tragiska händelser” skriver de. Tre av festivalens vakter fanns bland de döda.

Enligt stadens borgmästare har fyra människor skjutits ihjäl, en femte trampades till döds i tumultet och 15 har skadats, skriver AP.

Brittiska tidningar som hänvisar till lokala medier skriver att händelsen hänger ihop med pågående strider mellan knarkligor i området.

Den brittiske house-dj:n Jackmaster skrev på Twitter att flera personer hade dödats.

Den elektroniska musikfestivalen arrangeras i Playa del Carmen på turisttäta Yucatánhalvön och besöks varje år av tiotusentals personer.

Enligt UD:s presstjänst finns det inga svenskar bland de skadade eller dödade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.