Larry Nassar, i orange dräkt, attackerades av ett av offrens pappa i rättssalen. Till vänster i bild hålls pappan ner av poliser. Foto: TT

Larry Nassar attackerad i rättssalen av ett av offrens pappa

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta amerikanska landslagsläkaren Larry Nassar attackerades under fredagen i rättssalen i Michigan. Enligt AP var det en pappa, till tre av offren, som gick till attack.

Larry Nassar har tidigare varit läkare i USA:s gymnastiklandslag och på Michigan State University. Han har erkänt sexuella trakasserier och övergrepp på över 150 kvinnliga gymnaster.

Rusade mot Nassar

Under fredagens slutplädering försökte en pappa till tre av flickorna attackera den tidigare läkaren, rapporterar AP. Efter att två av hans döttrar vittnat bad han om ensamtid med Nassar, men när domaren sa nej rusade han mot den tidigare läkaren och försökte attackera honom.

Nassar eskorterades ut, och familjerna i rättssalen blev tillsagda att inte använda våld: ”Det kommer inte hjälpa era barn”.

Pågått i flera år

Övergreppen på gymnasterna ska ha pågått mellan åren 1998 och 2015, och skräckläkaren dömdes nyligen till 175 års fängelse för de sexuella övergreppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.