Det är fortfarande oklart vem Stephen Paddock skickade pengarna till. Foto: TT

Misstänkte Las Vegas-skytten skickade 100.000 dollar till Filippinerna

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks ligga bakom den dödligaste masskjutningen i modern amerikansk historia, Stephen Paddock, överförde 100.000 dollar till ett konto i Filippinerna, landet där hans flickvän kommer ifrån, veckan innan dådet.

Syftet är inte känt.

Amerikanska myndigheter har fastställt att Paddocks 62-åriga flickvän befann sig i Filippinerna i söndags, då masskjutningen ägde rum, men det är fortfarande oklart om de 100.000 dollarna (drygt 800.000 kronor) var avsedda för henne, hennes familj eller för ett annat syfte, uppger NBC News.

Återvänder på onsdag

Flickvännen, som reste till Hongkong den 25 september, skulle kunna bidra med väsentlig information för amerikanska myndigheter när hon återvänder till landet på onsdag.

Masskjutningen i Las Vegas

Utredare tror att paret började dejta i våras och bodde ihop i Mesquite, Nevada. Flickvännen tros inte vara involverad i dådet, enligt myndigheter som uttalade sig i måndags.

”Tror inte hon är involverad”

– Vi har talat med henne och tror på att hon inte, vid det här laget, är involverad. Men utredningen fortsätter, förstås, sa polischefen i Clark County, Joe Lombardo.

– Hon var inte med Paddock när han checkade in. Vi vet att han använde hennes id-handlingar, tillade han.

Polisen trodde från början att flickvännen var med Paddock i Las Vegas, men hon var inte på den 32:a våningen på Mandalay Bay-hotellet som Paddock använde när polisen stormade in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskjutningen i Las Vegas

Mer i ämnet