Under helgen är det ”deppiga gråa moln” på himlen enligt SVT:s meteorolog. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Läsarnas tips: Så gör du för att trivas i januari

Publicerad

I SVT Nyheters chatt gav läsarna under lördagen sina bästa tips för att handskas med det gråa och kalla vädret. Under helgen är det ”deppiga gråa moln” på himlen enligt SVT:s meteorolog och så här möter läsarna vädrets makter.

Ayesha: ”Jag gillar det gråa! Dra på dig varma kläder, ta med en termos och ge dig ut i skogen och njut av frisk luft!”

Nils: ”Kryp ner under täcket igen!”

Marion: ”Det är bara att gilla läget. Det blir ju inte bättre väder bara för att man deppar ihop. Nej, ut och få frisk luft, ta en fika med en kamrat, gå en promenad. Hellre grått än -35 eller blåsväder!”

Johan: ”Här i Östersund är januari en av de bästa månaderna. Nu är vintern som finast med gott om snö och stabila minusgrader. Jag njuter av skid- och sparkåkning. Mörkret är bara mysigt tycker jag.”

Marcus: ”Ut och träna! Kör calisthenics! (Gymma utomhus bland folk, reds anm.) Gör många reps! Allt i ditt liv kommer att bli mycket bättre...sömn blir bättre, relationer blir bättre! Kan du inte göra en armhävning, gör en på knäna! Då har du vunnit, du blir starkare! Gör det ute i det ljus som finns!!”

Karin: ”Vad härligt med så många positiva inlägg! Har hört så många negativa kommentarer på sistone om att januari är tråkigt, men varje årstid har sin njutning. Var du än bor i Sverige, vilket väder du än har, snö, regn, blåst eller solsken, utnyttja skillnaderna, lev med vädret. Gillar du inte regn, läs en bok eller titta på en film, men som någon skrev, gå ut ändå, även regn kan vara mysigt utomhus. Och alla som bor i norra Sverige har det ju fantastiskt just nu med all snö, nu är ju vintern som bäst!”

Vädret under andra helgen i januari var grått över större delarna av Sverige. Foto: TT

Helen: ”Även om det är grått ute finns det mycket vackert och trevligt att titta på och njuta av. En promenad ute i naturen och till på fågel- och djurlivet, se hur hur det börjar gro så smått på vissa buskar och träd. Även de gråa molnen har olika vackra färger och formationer så de skiljer sig också åt. Ta med en termos kaffe eller varm choklad och lyssna på fågelkvittret.”

Jan: ”Skidåkning naturligtvis: alpint, offpist och längd!”

Lotta: ”Gå ut varje dag. Njut av det fina vi har. Förstör inte planeten genom att flyga till solen. Vi kan inte äta kakan och ha den kvar.”

Nasa: ”Sov en månad så e den borta fungerar varje gång.”

Eva: ”Skaffa travhäst eller annan och börja träna. Gör allt själv. Garanterar att januari och följande månader under året går jättefort. Här gäller bara kläder efter väder.”

Marie Louise: ”Ylle, ylle, ylle. Ren ull bäst så håller man värmen även om blir blöt. Merino ull underställ, kofta. Ullstrumpor, vantar och mössa. Kappa eller jacka med huva skyddar mot kalla blåsten. Men gå ut och gå och få dagsljus minst 1/2 timme.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer