Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Staden Avdiivka beskrivs som nästa mål för den ryska offensiven. Foto: TT

Här är staden som kan bli ”ett andra Bachmut”

Uppdaterad
Publicerad

Kinas president Xi Jinping och Vladimir Putins möte Moskva, ICC:s arresteringsorder mot den ryska presidenten och staden som beskrivs som ett nytt Bachmut. SVT:s utrikesreporter Bert Sundström listar tre händelser från veckan som kan påverka kriget i Ukraina framåt.

Söder om Bachmut har den ryska offensiven den senaste tiden ökat tempot. De ryska styrkorna riktar in sig på Avdiivka – en industristad som enligt det ukrainska försvaret ”snart kan bli ett andra Bachmut”.

– Poängen med Bachmut och Avdiivka är att man kan få en rysk frontlinje, som är mer rak och lättare att kontrollera. Från den linjen kan man sedan avancera vidare nordväst, ut i större och viktigare städer som Kramatorsk och Slavjansk, säger SVT:s utrikesreporter Bert Sundström.

Kriget i Ukraina

Även på den politiska arenan sker saker som kan komma att gynna Ryssland framöver. Hör Bert Sundström om Putins möte med Xi Jinping i klippet ovan.

Se också hela Kriget i veckan, där SVT Nyheter fördjupar den senaste nyhetsutvecklingen i kriget i Ukraina på åtta minuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet