Foto: AFP/TT arkiv

Tusentals soldater på franska gator

Uppdaterad
Publicerad

Såväl jättemuseet Louvren som slottet Versailles har stängt efter rapporter om bombhot.

Som svar på en ökad hotbild har den franska regeringen kallat in 7 000 soldater för att vakta gator, torg och offentliga byggnader.

Under lördagseftermiddagen larmas om bombhot mot såväl Louvren i centrala Paris som slottet Versailles utanför huvudstaden, rapporterar Le Figaro. Båda museerna har utrymts.

En talesperson för Louvren säger att man ”tagit emot ett skriftligt meddelande som uppgav att det förelåg en risk för museet och dess besökare”, och att man därför beslöt att utrymma och stänga för dagen medan man genomför ”nödvändiga kontroller”.

Beskedet kommer ett dygn efter att en lärare knivmördats, ett dåd som utreds utreds som ett terrorbrott.

Efter mordet höjde regeringen terrorhotnivån till högsta läge. Då angavs även situationen i Mellanöstern som orsak.

De tusentals soldater som kallats in som stärkt skydd ska alla vara på plats senast på måndag, uppger inrikesdepartementet.

Samtidigt är Frankrike värdland för rugby-VM, där fyra matcher spelas under helgen. På arenorna och den fanzone i Paris som upprättats har säkerheten höjts, meddelar polisen enligt Le Figaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.