Foto: TT

Lyxfestival slutar i kaos – anklagas för bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Den lyxiga musikfestivalen Fyre Festival skulle ha börjat på fredagen på ögruppen Exuma i Bahamas, men när festivalbesökare anlände möttes de av kaos. – Fyre Fest är totalkatastrof, skriver en festivalbesökare på Twitter.

Fyre Festival marknadsfördes framför allt till amerikaner som en lyxig musikfestival. Biljetter kostade mellan 1.000 och 12.780 dollar, och festivalen skulle äga rum på Exumaöarna i Bahamas.

Festivalen organiserades bland annat av förre detta rapparen Ja Rule och modellen Bella Hadid.

Blink 182 var bokad

Festivalbesökare förväntade sig en fest på stranden, med uppträdanden från hiphop-artister som Tyga, Desiigner, Migos och Lil Yachty. Även rockbandet Blink 182 var bokat till festivalen.

Men när besökare anlände till ögruppen möttes de av totalkaos – campingen var inte färdigbyggd, katastrofhjälptält och en kaosartad baggagedistribuering.

Kort därefter meddelade arrangörerna att festivalen ställs in, och att man skulle göra sitt bästa för att hjälpa dem som befann sig på ön att ta sig därifrån. Medan festivalarrangörerna försökte lösa det logistiska serverades besökare med mat som knappast uppfyllde graden av lyx som utlovades.

En besviken festivalbesökare fotar den ”lyxiga” maten som serverades. Foto: Twitter

En annan besökare dokumenterade sin erfarenhet av den avbrutna festivalen på Twitter, och delade bland annat den här bilden på vad som verkar vara en concierge-desk som inte byggts klart, framför emballage invirad i plast.

Detta summerar Fyre Festival, skriver en besviken besökare. Foto: Twitter

Anklagelser om bluff

På grund av festivalens misslyckande med att erbjuda sina kunder den lyxiga upplevelse de betalade för, har flera Twitteranvändare börjat spekulera om festivalen var en bluff. Ett konto har till och med startats som heter FyreFestivalFraud (Fyre Festival bluff) som i nuläget har fler följare än festivalens officiella konto.

Alla flyg från Miami är inställda. Festivalen troligen inställd. Tomma plan flyger nu från Miami på en ”räddningsuppdrag”. Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.