Francis ”Cadillac Frank” Salemme sitter längst till vänster på den här bilden från FBI:s övervakning av honom 1993. Till höger en bild på honom tagen 1995. Foto: TT

Maffiabossen döms – 25 år efter mordet

Uppdaterad
Publicerad

En gång var han en av två mäktiga maffiabossar i Boston. Men nu kommer 84-årige Francis ”Cadillac Frank” Salemme tvingas spendera resten av sitt liv i fängelse. Han greps för två år sedan på ett hotellrum där han gömde sig med 28 000 dollar i kontanter.

Mordet ”Cadillac Frank” döms för skedde redan 1993. Åklagarens vittne säger sig ha sett maffiabossens son strypa klubbägaren Steven DiSarro medan ”Cadillac Frank” själv stod bredvid och tittade på. En annan medbrottsling, Paul Weadick, höll i offrets fötter. Sonen är död sedan 1990-talet men både Salemme och Weadick döms nu för mordet.

Enligt vittnet trodde maffiabossen att klubbägaren var på väg att börja samarbeta med myndigheterna, enligt Reuters.

Johnny Depp gestaltade konkurrenten

”Cadillac Frank” var under den tiden en av två mäktiga maffiabossar i Boston. Den andre var James ”Whitey” Bulger som blev världsberömd när Johnny Depp gestaltade honom i filmen ”Black Mass” 2015.

Maffiabossen hade länge varit misstänkt för mordet. Men det var först när kroppen hittades öster om New York, i delstaten Rhode Island, som ”Cadillac Frank” greps för morden. Han gömde sig då på ett hotellrum där han satt med 28 000 dollar (cirka 250 000 kr) i kontanter.

”En lång och mörk period”

Bostonåklagaren Andrew Lelling tycker det är skönt att kunna sätta punkt.

– Dagens dom avslutar, på flera sätt, en lång och mörk period i vår stads historia, säger han enligt TT.

Straffutmätningen i rättegången mot Salemme och 63-årige Weadick kommer senare. Men enligt Reuters väntas det bli livstids fängelse.

”Cadillac Frank” har hunnit bli 84 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer