Protester mot korruption i allmänhet, och mordet på Daphne Caruana Galizia i synnerhet, i Malta i november. Foto: TT arkiv

Malta: Tio gripna för journalistmord

Uppdaterad
Publicerad

Tio personer har gripits, misstänkta för inblandning i mordet på den undersökande journalisten Daphne Galizia tidigare i höst.

Tio personer har gripits i jakten på den kända journalisten Daphne Caruana Galizias mördare, meddelar Maltas premiärminister Joseph Muscat.

Daphne Caruana Galizia sprängdes till döds den 16 oktober när hennes hyrbil exploderade i närheten av hemmet. Under många år var hon känd som en av landets tuffaste bloggare och journalister, inte minst vad gäller kampen mot korruption.

Den undersökande journalisten var välkänd på Malta och hennes korruptionskritiska blogg Running Commentary hade ofta fler läsare än landets sammanlagda press, uppger The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.