Man gick till attack på förskola – tände eld på sig själv

Publicerad

Sju barn och en lärare har dött i en attack på en förskola i staden Janaúba i östra Brasilien. En säkerhetsvakt ska ha hällt brandfarlig vätska på dem och sedan tänt eld på sig själv och gått emot dem.

Dödssiffran steg från sju till åtta personer under fredagen. Säkerhetsvakten Damiao Soares dos Santos, 50, som tidigare jobbat på en förskola i staden Janaúba i östra Brasilien, ska under torsdagen ha återvänt till sin forna arbetsplats och hällt vätska över barnen och sedan sig själv. Sju barn och en lärare dog i attacken. Gärningsmannen avled senare på sjukhus av sina skador.

– Vi skulle precis flytta till ett annat område. Jag gick upp tidigt, lämnade av honom på förskolan och nästa gång jag såg honom var när han låg död på sjukhuset, säger mamman Jane Kelly da Silva Soares till en pojke som dött i attacken till BBC.

40 personer på sjukhus

Bilder från förskolan visar hur det tagit eld även i möbler och väggar och totalt vårdas 40 personer för brännskador efter attacken.

Enligt lokala medier så fick mannen sparken från sitt jobb på grund av hälsoproblem, möjligen psykiska besvär. President Michel Temer twittrade ”Jag är förtvivlad över den här tragedin som involverar barn i Janaúba och vill uttrycka min djupaste medkänsla med familjerna. Det måste vara en fruktansvärd förlust”, skriver han.

Janaúbas borgmästare har utfärdat en sju dagar lång sorgeperiod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer