Foto: TT

Man hängde sin egen bebis live på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Släktingar till en 21-årig thailändsk man larmade polisen i panik när de i en livesändning på Facebook såg mannen knyta ett rep runt sin lilla dotters hals och kasta henne från ett hustak. När polisen anlände var tragedin redan ett faktum – bebisen gick inte att rädda.

Thailändska polisen stormade det hotell i Phuket där mannen befann sig, men kom för sent. Flickan var död, och den 21-åriga mannen hade begått självmord.

Live-sändningen visade hela det fasansfulla förloppet, när mannen knyter repet, kastar ut dottern och sedan släpar upp henne igen.

Videon setts 300.000 gånger

Sändningen blev viral i Thailand och har i skrivande stund setts mer än 300.000 gånger, enligt Reuters.

– Det här är det mest ondskefulla klipp jag har sett i hela mitt liv, sade en användare.

”Känner med offrets familj”

Videon möttes av vrede och avsky, innan Facebook själva efter 24 timmar tog bort materialet och framförde sina kondoleanser.

”Det här är en förskräcklig händelse, och vi känner med offrets familj. Det finns absolut ingen plats för den här typen av material på Facebook, och vi har därför tagit bort det.”

Enligt polisen ska tragedin ha börjat med ett gräl mellan mannen och hans fru. Materialet ska enligt BBC News fortfarande finnas uppe på YouTube, som ännu inte kommenterat.

Släktingar hämtade under tisdagen barnet och mannens kvarlevor på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.