Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittas Timothy Shaddock och hunden Bella – efter månaders kringdrivande till sjöss Foto: AFP

Australiensisk man och hans hund räddade efter månader på havet

Uppdaterad
Publicerad

Rå fisk och regnvatten. Det var vad australiensaren Timothy Shaddock och hans hund Bella överlevde på när de drev runt på en skadad båt på Stilla havet. Efter tre månader till havs har de nu räddats.

51-åringen var på väg från den mexikanska staden La Paz till Franska Polynesien, en ögrupp i Oceanien, när hans båt skadades i en storm, rapporterar TT.

Olyckan inträffade ett par veckor efter han lämnat hamnen i Mexiko. Efter tre månader upptäckte besättningen på en mexikansk fiskebåt hans båt driva omkring på Stilla havet, närmare 2 000 kilometer från kusten.

Timothy Shaddock har sagt till australiska medier att han och hunden Bella överlevt på rå fisk och regnvatten, skriver TT.

– Jag har gått igenom en mycket svår prövning till sjöss. Jag behöver bara vila och äta god mat eftersom jag har varit ensam på havet så länge, sa han till den australiska tv-kanalen Nine News.

Hör Timothy Shaddock i klippet efter att han räddats och kommit iland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.