Många branscher uppfinningsrika när förbuden lättar

Uppdaterad
Publicerad

Hårt drabbade branscher runt om i världen har blivit uppfinningsrika för att få tillbaka kunderna.

När många länder lättar på restriktionerna erbjuds en möjlighet för flera företag att försöka återta kundtappet. De restriktioner och förbud som kvarstår har gjort de personer som driver restaurang, biografer och nattklubbar kreativa. I Amsterdam serveras gästerna i små växthus, krögaren i New york har skapat egna ansiktsskydd och de som vill gå på ravefest i Tyskland får sitta i bilen på parkeringen.  

– Plötsligt en dag fick vi beskedet att vi kunde öppna igen, jag kände “wow” nu kan vi överleva. Om vi inte hade kunnat öppna nu hade vi antagligen behövt stänga permanent, säger Charles Guo, nattklubbsägare i Shanghai.   

Nattklubben har vidtagit åtgärder för att minska smittorisken, gästernas temperatur läses av och deras hälsostatus kontrolleras i en app på telefonen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet