Förstörelsen i Zardana efter flygattacker. Foto: TT

Många civila dödsoffer i flygräd i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Minst 38 civila – varav fem barn – har dödats i ett flyganfall i Syrien, uppger oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Attacken inträffade sent på torsdagskvällen, och under natten fördes en stadig ström av skadade till det lokala sjukhuset, däribland kvinnor, äldre, barn och räddningsarbetare, rapporterar AFP:s korrespondent på platsen.

Stor krater

Korrespondenten beskriver en stor krater mellan flera pulveriserade två- och trevåningshus, och hur skadade förts till ett närliggande sjukhus.

Dödstalen har stigit i takt med att offer hittats bland bråten av de förstörda byggnaderna, och att personer som förts till sjukhus avlidit av sina skador.

Bedöms ha utförts av Ryssland

Flyganfallen mot bostadsområden i Zardana i Idlib bedöms av SOHR ha utförts av Ryssland, allierat med den syriska regimen.

Zardaba kontrolleras till stor del av islamistiska rebeller, där även Hayat Tahrir al-Sham, en grupp ledd av al-Qaidas tidigare syriska gren, har en liten närvaro.

Mer än 350 000 bedöms ha dödats i kriget i Syrien sedan det startade 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.